De 10 duurste koffiebonen ter wereld

duurste-koffie-bonen

Koffie bij Starbucks is al prijzig, maar dit is niks bergeleken met de koffie uit dit lijstje. De prijzen wat men er voor over heeft is schrikbarend, en dat ook waar ze vandaan komen! Maar goed, ieder zijn ding en als je eenmaal veel geld hebt wil je natuurlijk niet wegkomen met een simpele AH koffieboon, nee met aan van deze 10 duurste koffiebonen ter wereld:

Kona koffie uit Hawai

Ook in Hawai weten ze hoe ze koffie moeten maken, dit doen ze met verschillende bonen. Deze bonen worden in het vulkanische gesteente verbouwd. Het is erg lastig om aan pure kona koffie te komen, daarom dat deze koffieboon in ons lijstje staat. Prijs is 34 dollar per pond!

Los planes koffie

Zegt de familie van Sergio Ticas Yeyes je iets? Nee, mij ook niet hoor. Maar kennelijk maakt deze kleine boerdeij uit El salvador de top 10 lekkerste koffie ter wereld, prijs is niet bekend maar ze staan op nummer 9 van dit lijstje.

Quadriginoctuple Frap

Bij Starbucks kan je je koffie zo gek maken als je zelf zou willen. Dat neemt de keten soms heel serieus, want de Quadriginoctuple Frap is een indrukwekkend drankje. De basis is een mokka frappuchino met stukjes vanille, aangevuld met karamelijs, bananen, aardbeien, proteïne poeder en nog veel meer. Ondanks dat de prijs hoog is, krijg je wel een enorme portie van het drankje. Dat voor 47 dollar!

Fazenda Santa Ines

Is niet een koffieboon maar een koffieboon met verschillende vruchten. Mensen met een voorliefde voor zoete en zure smaken zitten dus helemaal goed met deze koffie. Kosten? 50 dollar per pond.

Jamaican Blue Mountain

Deze kende ik toevallig wel, dit had ik namelijk meegenomen uit een tussenvlucht vanuit Dominicaanse republiek naar Nederland. Kosten ongeveer 60 dollar per pond.

Sint Helena koffie

Niemand minder dan Napoleon Bonaparte was een groot fan van deze koffie. Hij bracht de laatste jaren van zijn leven op Sint Helena door. Na zijn dood is de koffie langzaam maar zeker steeds populairder geworden, vooral vanwege de zachte karamel- en citroensmaak die de koffie heeft. De prijs voor Sint Helena koffie is zo hoog vanwege de ligging van het eiland: duizenden kilometers van het vasteland verwijderd. Hier betaal je ongeveer 80 dollar per pond voor.

Kopi Luwak

Kopi luwak (ook wel gekend als kopi loewak of luak) vind je voornamelijk in Java, Sumatra, Sulawesi en Bali. Civetkatten eten er de koffiebessen op. Maar de diertjes verteren enkel het vlees van de koffiebes.  Prijs 160 dollar per pond

Hacienda La Esmeraldaa

In Panama staat Mount Baru. Aan de zijkanten van deze berg wordt de kostbare Hacienda La Esmeralda koffie gemaakt. Deze soort heeft al meerdere keren de prijs voor beste koffie ter wereld gewonnen. Voor echte koffieliefhebbers gaat er niets boven de rijke smaak die dit drankje te bieden heeft. Daarom hebben ze er met gemak 350 dollar voor over.

Finca El Injerto

De prijs van deze koffie uit Guatemala is zo hoog vanwege de zeldzaamheid van de koffiebonen. Liefhebbers betalen dus maar al te graag een hoge prijs om deze exclusieve koffie te kunnen proeven. De bonen worden op een speciale manier verwerkt. Zo worden ze gewassen en twee keer gebroken in het maak proces. Prijs is 500 per pond.

Black Ivory

Dit is hem dan: het duurste kopje koffie wat je kunt drinken. Het maakproces van deze koffie is vergelijkbaar met dat van Kopi Luwak. De koffiebonen van Black Ivory worden namelijk opgegeten door olifanten. In de maag worden de enzymen in de koffie afgebroken voor een robuuste smaak. Vervolgens wordt de poep gebruikt om het duurste kopje koffie ter wereld te zetten. De bonen zijn erg schaars, waardoor je met gemak 50 euro kunt betalen voor een simpel drankje gemaakt met Black Ivory koffie. Bij het maken van deze koffie wordt overigens wel gedacht aan het welzijn van de dieren, de olifanten die helpen zijn allemaal gered van stropers. Een groot deel van de winst wordt ook afgedragen aan het goede doel.