De beste koffie tips die je moet weten

koffietips

Ben jij een voorstander van verse koffie, gebruik hele bonen, dus maal zelf je eigen bonen. Gebruik geen reeds gemalen koffie. Bij gemalen koffie zijn de meeste aroma’s er al na 20 minuten vervlogen!

Het beste is dus voor iedere kop koffie de bonen te malen direct op het moment van gebruik. Als je toch meer bonen wilt malen bewaar de koffiepoeder dan in luchtdichte verpakking, let op dat je de verpakking niet blootstelt aan zonlicht wat ook de kwaliteit van koffie teniet doet.

Drink koffie zonder suiker, je proeft de smaak van de koffie en bovendien, suiker is al niet goed voor je.

Soort koffiemaler uiterst belangrijk

Koffiemalers met messen of bladen snijden de koffie. Dat zorgt voor koffiepoeder/korrels van ongelijke grote. Met maalschijven (platte of conische) is de maalfijnheid veel gelijker. Jura koffiemachines beschikken over deze maalschijfen waardoor de koffiebonen zeer goed vermaalt worden. Het water loopt dan beter door de koffie heen en de koffie krijgt meer kans om zijn smaak af te geven.

Maak je koffieapparaat regelmatig schoon. Zo is het belangrijk om de koffiemachine te ontkalken, de zetgroep te reinigen en de melkonderdelen schoon te maken. Om kalkaanslag te voorkomen plaats je een waterfilter in het waterreservoir. Jura koffiemachines hebben een volledig automatisch schoonmaaksysteem om je te helpen.

Dit bericht is gepost in Koffie. Bookmark de link.