Hoe kan je het beste koffiebonen bewaren?

koffiebonen

Begin voor de beste kop koffie met kwaliteitsbonen en bewaar ze op de juiste manier om de versheid en smaak te maximaliseren.

Bewaar de bonen luchtdicht, droog en op een koele plek.

De grootste vijanden van je bonen zijn lucht, vocht, warmte en licht.

Om de vers gebrande smaak van uw bonen zo lang mogelijk te behouden, bewaart u ze in een ondoorzichtige, luchtdichte container bij kamertemperatuur. Gebruik geen doorzichtige potten om koffie te bewaren. Licht kan de kwaliteit van de koffie schaden.

Bewaar koffiebonen op een donkere en koele plaats. Een kast in de buurt van de oven is vaak te warm, net als een plek op het aanrecht die sterke middagzon krijgt.

De gewone verpakking van koffie is over het algemeen niet ideaal voor langdurige opslag. Gebruik liever voorraadbussen met een luchtdichte afsluiting.

Koop de juiste hoeveelheid

Na het branden van koffie begint het aftakelingsproces direct. Daarom is het dus beter om vaker kleine hoeveelheden te kopen, genoeg koffie voor twee weken.

Lucht is ook slecht voor de koffie kwaliteit. Het is daarom raadzaam om de koffiebus zo min mogelijk te openen en bloot te stellen aan de lucht. Helemaal bij voorgemalen koffie is dit belangrijk. Gebruik daarom liever een kleine bus voor de dagelijkse koffie en een grotere die je dicht laat met de rest van de koffie.

Koffiebonen invriezen?

Versheid is cruciaal voor een kopje koffie van hoge kwaliteit. Experts zijn het erover eens dat koffie na het branden zo snel mogelijk moet worden geconsumeerd, vooral nadat de originele verpakking is verbroken.

De meeste opslagbussen laten nog steeds kleine hoeveelheden zuurstof binnen, daarom kan voedsel dat lang in de vriezer is opgeslagen verbranden. Daarom moet u, als u uw bonen in de koelkast bewaart of invriest, een echt luchtdichte verpakking gebruiken.

Als u ervoor kiest om uw koffie in te vriezen, verwijder dan snel zoveel als u nodig heeft, niet meer dan een week per keer, en breng de rest terug naar de vriezer voordat zich condens op de bevroren koffie vormt.

Het invriezen van uw bonen verandert niets aan het koffiezet proces.